Monday, 20 February 2012

Mungkin dia bukan jodoh saya. Tgk orang lain bahagia lebih penting.

First time jumpa dia 15/12/2011. Kami agak kaku, but masing masing act like ourself. Takda cover cover. Jahat baik buruk kami tak pernah kami sembunyi. Masing masing tau kelemahan. Even baru ja knal n jumpa aku rasa ada love chemist. 

Second date 16/12/2011 aku dah nk balik kuantan for 2 weeks. Baru sehari ja jumpa dah nk bepisah. Dia teriyak, dia tak bg sy pi kuantan. Saya lap air mata dya. Even org ckp dia tak lawa, aku nk ckp dia la paling lawa. I still remember your words. Jgn tgglkn Bby smpai bila bila. Saya rindu memoriable moment ni. I really2 miss u.

Then aku balik, awal pagi dia mai ambik aku kt Shahab. Dia blanja aku mkn, tp dia takmau makan sbb takot gemok. Nampak ja kura kura biru dia sampai gembira tadak dahh, Biaq pn kekdg dia mai ambik aku naek trekta hijau dia. Aku tringat muka bangun tidoq dia dgn sweater merah. Dia comeeyyy. <3 <3 <3  I miss this too.

Lama lama kami dah renggang. Sebab aku suka beletiaq. Urmmm. Maybe sy tak cukop baek untuk awk. Awk boleh dpt laki lg baek lg. Syg mcmna pn sy kt awk. Sy kna lalui dan trima hakikat, syg awk kt sy maybe sementara. Saya dah bgtau kan kenapa sy suka beletiaq ? Siti Maziah bt Afifuddin andai terbuka peluang, terserinya jodoh. Saya nk awk jd teman hidup saya. Tadak manusia yang sempurna. Kisah hitam semua manusia mesti ada even sebaek mana pn. 

Sy suka ayat awak. Berombak Rindu. :')
Sy rindu awk yang dlu. :(

Saya doakan yg terbaek untuk kita. Insyallah. Amin.

Tuesday, 23 August 2011

Tragedi Ramadhan Seorang Penunggang Muda.


Pada petang puasa yang hampir dgn raya. Deruman enjin motosikal sedap padat didengar. "Fuh lega siap jugak moto aku, sempat la kuar malam raya la ni. Haha. Tiba tiba telefon bimbit berbunyi, "Kringg! kringgg!". Ya, hello, Ok ok dah nak balik rumah lah ni, moto baru siapp. Kemudian menyusur la motosikal itu di jalan menghala ke rumahnyaa. Allahuakbarr Allahuakbarr!! azan berkumndang, berbukalah si penunggang moto itu tadi bersama keluarganyaa, Setelah selesai berbuka, si Ibu pun bersuara "Malam ni malam sepuluh terakhir puasa jgn lupa p surau semayang terawikh". Dia pun menjawap, "Ya mak!" Jam dah 10 so aku nk keluar kejap la. Dia pun keluar la meluru laju sambil mencuba moto yg baru diupgrade. 4 orang lagi rakan sudah menunggunya di kedai makan berhampiran rumahnya.Setelah sampai berboraklah mereka berlima. Jam dah pukol 12 ni tiba tiba telefonnya berbunyi lg Krinngg kringgg!! Lalu terdengar perbualan itu, "Malam ni balik awal tau". "Ya, mak." Dia pun meluru laju
pulang ke rumah. Setelah sampai di rumah dia berada di luar rumah bersama rakan tamannya yang lain bermain mercun. Terdetik di hati "Nak keluar test drive la mlm ni. Pukul 1 setengah lebih bersama 4 orang rakannya semua naik single. Berderu la bunyi ekzos di jalanraya tak lama kemudian hadir sebuah moto lg, lalu Dia dan moto baru tiba itu mencuba moto masing masing. Beberapa kali mencuba Dia perlahankan kenderaan tanda berpuas hati, tiba tiba moto yang tadi menganjing dgn menunjukkan aksi yg buat si Dia marah. Lalu dikejar motosikal itu dan Dia menunjukkan isyarat tangan tanda marah, meter motosikalnya mencecah 160km/j. Lalu si Dia berdiri di atas motosikal tanpa memakai helmet lalu di angkat tayar depan. Tiba tiba lori ais keluar dari simpang stesen minyak terus masuk ke laluan si Dia yang sdg   mengawal motosikal. Lalu dilepaskan moto dan si Dia terhempap dadanya di atas penghadap jalan, beberapa kali tergolek kemudian kepalanya pula terlanggar pokok di tgh divider jalan, tercabut pokok itu dan terus paha si Dia terkandas pada tiang lampu, Prakkk bunyi kuat, dan Dia terpelanting ke jalan sebelah, mujurlah semasa terpelanting ke jalan sebelah sebuah kereta laju baru saja melepasi tempat dia terbaring. Dilihat kiri kanannya darah, nafasnya tesekat sekat mcm nyawa ikan, darah keluar dr telinga, hidung dan kepala yg terhentak di pokok td. Lalu tiba rakannya mengajar Dia mengucap......
 (nantikan sambungannya)

Monday, 22 August 2011

Kejayaan besarr, dan harap ia berkekalan :D

Harini dengan gembiranya saya dah resign dan berjaya menahan nafsu saya terhadap benda alah yang agak memakan WANG saya selama saya hidup nih. Disebabkn benda alah tu, aku dah hilang banyak DUIT. Disebabkan benda alah tu juga aku hutang keliling pinggang dan paling sedih aku tak dapat Beli BAJU RAYA untuk tahun ni. So aku tak kesah dan tak MENYESAL langsung atas effect tu. But aku dah mula buat azam baru, di mana aku nak simpan DUIT dan sebelum akhir tahun ni, Target untuk pakai aksesori MOTOSIKAL yang lebih BAEK akan dilaksanakan. Biarpun lambat dalam mencapai LEVEL pakai RIM, HELMET mahal tp sebagai pelajar aku faham KEWANGAN adalah terhad untuk aku. Diorg yang bekerja yg 100% parents support UNTUNGlah. HAHA!! So tanpa rasa segan or private aku nk cakap "KAU TAK BERJAYA MENGAWALKU mrKiller!" Hutang sudah setel ! Now masa nk jadi normal. :D Bila kita marah dengan diri kita semuanya berjalan lancar. Kalau kita menyesal tu JUST SEKETIKA sahaja. Kepada semua addict bukan tak boleh berenti, BOLEH ja! Mau dgn Tak Mau ja. Terima kasih Ya Allah kau berikan aku hidayahMu. Aminnnn~~

SELAMAT TINGGAL

Hahaha ! Tiada wang yg dikeluarkan untuk ini !



Keluarga saya ? Mereka ?

Salamm reader! So aku nk tunaikan janji aku untuk beercerita berkonklusi pasal family aku. Haha. Aku ada 6 adek bradek. Kami dilahirkn dalam 3pack. pack 1st Kakak aku(Nabilah)(88), Aku(90) dan adek aku (g-ah)(91). Kelompok pertama ni agak tough di mana kami bertiga diajar oleh parents dgn cara agak (DusshhDommmBommm$#^%&^*&) haha paham paham la. So kami bertiga ni klau ada masalah kami akan bergadoh bertumbuk untuk mendapat Keadilan walaupun lepas tu semua kena kunci duduk kt luar rumah. HAHA! Klau seminggu hanger tak patah 3batang, payung tak hancur sekaki tak lengkap la life pack 1st ni. HAHA! 


Dr blkg kiri: Dekyah, Mak, Abah, Anis,
Dpn kiri: Nabilah, SAYAdanDIA, G-ah
(raya taun lepas taun ni ;( )


So kemudian keluar 2nd pack Anis(93) dan Dekyah(94). Depa 2 ni agak beruntung lah sebab diorg kurang dan rasanya hanya 3% pun tak sampai kekasaran yg dilakukan oleh parent. Sebab kami sbg kakak dan abg dah Bommm Dusshh Banngg bagi pihak parent kami. Hahaha! Kami takda niat jahat nak buli tapi mengajar. Even diorg berdua nih kurang dipaksa tgk buku hari hari keja tgk KWBS apa tu K-POP apa suma sampai aku pun telekat kat Girl generation, SEMAK! tp diorg agak laju tangkap study. 




So Last Pack! Muhammad(2010) banyak cerita nk cerita pasal yg last ni. Haha masa dalam perut dulu budak ni kerap berjalan pi melawat aku kt (toootttt) haha. So dia untung la sebab dia laki. Aku sayang sggh kt dia sbb last last aku ada jugak adek laki. Hahaha. so bufday dia 16/8 aritu, Haha Apa pun sori dek moto adek abg teRROSAKKAN. Kekeke. 


p/s: next post Chacha ?
         sapa dia nih ?

Sunday, 21 August 2011

Tak Paham dan Tak Mau Nak Paham .

Aku tidor direct 2 hari, aku pun confius aku posa or tak. So aku bngun tido semalam aku siap siap nak kuar pegi makan. Dah la lately ni aku mcm sorang sorang ja. Orang takmau kawan ngan aku or aku yg takmau bkawan ngan orang ? Aku pun jd bertambah bertambah confius smpai kat kedai makan pun aku makan sorang sorang. Suma org tengok aku mcm pelik. Aku tgk diri aku takda pun yg pelik. Hish pasaipa la jadi mcmni ? Takpa lahh, besabaq la Azri oi... Nak balik rumah dah 3 ari ja lagi. Nak wat mcmna org takmau kawan. Sedih tu mmg sedih. Tp nk wat cmna. Kdg kdg ada hari kita jatoh ada hari kita naik. Klau kita dah buat salah aku kna la brubah cari salah aku. NOBODY PERFECT laaa. 
aku TAK paham dan aku pun TAKTAW
Maybe time orang susah nk guna aku baru la nak panggil aku ajak lepak skali, makan skali. Tp takpa laa, sem dpan nak pindah duk rumah sewa baru. Mahai pun mahai la sebulan dah duduk sorg sorg. Jnji susah senang aku, aku takmau kacau orang dh. Bila teringat balik sepanjang  3 bulan ni byk benda yang aku xperlu buat tp aku buat. Mcmna la aku nk buang semua perkara NEGATIF tu ? Susah nk buang tp klau jiwa betoi betoi kuat barulah buleh berenti. Aku tak menyesal tp aku nk merancang yg kedepan dan yang akan datang nih. KAWAN KAWAN pimpin lah dakuuu~ Tp kalau tiba tiba aku hilang hahaahaha~

Friday, 19 August 2011

Permulaan Percubaan :D

Salam. Aku pun tak confirm why i supposed to built this. Haha! Entahla, teringat zaman myspace dulu taksub sgt buat blog then bila masuk study trus lupa. So blog lama aku pun da tataw apa nama. Phieeww. Keputusan nk buat blog suma ni sebab aku ternampak News feed Facebook aku ramai yg post kt News suroh baca Blog diorg. So untuk membalas budi baik aku yg dah baca blog korang, korang baca la pulak blog aku yang tak confirm lg dpt bertahan berapa lama nih :D

Saya Universal :)


 If aku ada GF yang Blogmaniac Insyallah aku taley nk berenti posting posting sebab nak kna follow update cinta HAHAHAHA! Macam lawak ja enn? Btw aku susah nk kapel lama lama n for now I'm prefered to be Nerd Student. :) Most important for ur known I'm not force u in doing goods but i'm really hope that you would be changes to GOOD. Bye thanks Reader <3


NOTA: Kisah keluarga will arrived TOMMOROW! Stay tuned Babe!